hu | en

Siklósi Kórház felújítása

A Mega-Logistic Zrt. továbbra is elkötelezett a Siklósi Kórház fejlesztése mellett

A Mega-Logistic Zrt. 2004 novembere óta főtulajdonosa a Siklósi Kórháznak. A kórház működése a kezdetektől fogva stabil, adósságállománya nincsen. Lóki Géza a Mega-Logistic Zrt. elnöke megerősítette, hogy a tulajdonos továbbra is elkötelezett a kórház üzemeltetésében és hosszú távú fejlesztésében.

A Mega-Logistic Zrt. 2004 novemberében vált a Sikósi Kórház főtulajdonosává. A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. a Tenkes hegység lábánál, Pécstől mintegy 30 km-re végzi tevékenységét, amelynek során közel hetvenezer ember betegellátását biztosítja az Ormánságtól Mohácsig. Az emelt szintű járóbeteg szakellátás, krónikus fekvőbeteg-, egynapos sebészeti-, nappali ellátás és házi szakápolás mellett Egészségfejlesztési Irodát is működtet a kórház.

A Mega-Logistic Zrt. főtulajdonosként a kezdőektől fogva elkötelezett az intézmény fejlesztése iránt. A kórházépület infrastruktúrája ugyanis meglehetősen elavult, leromlott állapotú volt. A TIOP 2.1.3. konstrukció keretében megtörtént a teljes járóbeteg szakellátó és egynapos sebészeti ellátást nyújtó rész felújítása, ezzel a betegellátó tevékenység egyetlen tömbbe integrálása. A TIOP 2.2.6. során pedig a Krónikus Belgyógyászat teljes körű átépítése is megvalósult.

Lóki Géza a Mega-Logistic Zrt. elnöke kiemelte, hogy a fejlesztések nem állhatnak meg, hiszen a demográfiai adatok kapcsán jól látható, hogy az elmúlt tíz esztendőben az országos átlagnál nagyobb ütemben öregszik a térség lakossága, ezért az egészséget védő és fejlesztő programok megvalósítása egyre nagyobb jelentőséget nyer. A hosszú távú tervek között szerepel a krónikus fekvőbeteg ellátás volumenének növelése és a szakápolási otthon profil kialakítása is.

A célok megvalósítása érdekében a Mega-Logistic Zrt. már megvásárolta a kórház melletti ingatlant a Siklósi Önkormányzattól.